Huis van Sinterklaas

Sinterklaas is al weer even in het land en vandaag zochten we hem op in zijn huis in Capelle aan den IJssel. In het winkelcentrum De koperwiek stonden een aantal winkelpanden leeg en deze hebben ze nu heel leuk benut. Er is een ware sinterklaasroute gemaakt, waar je van alles kan zien en doen met betrekking tot Sinterklaas en zwarte piet. Op de route krijg je bij elke activiteit een stempel van de piet op je Pieten diploma.  Als die helemaal vol is krijg je van Sinterklaas een handtekening op je diploma.

Zo is er Amerigo’s Stal. Hier staat het paard van Sinterklaas Amerigo en er staat een pony. Deze mag je allebei aaien. Zoonlief vond het heel erg spannend. Hij heeft wel gekeken bij de paarden maar aaien dat durfde hij niet.

 Je kan kleuren met de pieten op De pieten Kleurschool. En natuurlijk mogen de kruidnoten daar niet ontbreken.

Op 8 ramen bij Sint’s verlanglijst kan iedereen zijn allergrootste wens van zijn verlanglijstje opschrijven met een speciale pieten pen. Een grote stift met pieten veren eraan. We hebben hier even gekeken. Maar niks op het verlanglijst erbij gezet. Zoonlief kreeg wel nog wat kruidnoten van de piet. En wij zijn daarna weer verder gegaan.

In het Huis van Sinterklaas zit Sinterklaas op zijn troon. Daar kun je je pietendiploma laten tekenen door SinterklaasZoonlief vond het spannend. Maar hij ging wel zelf naar Sinterklaas toe om zijn Pietendiploma te laten tekenen. En daarna heeft hij nog zelfs bij de Sint op schoot gezeten. Wat hij uiteraard daarna nog meerdere malen heeft verteld. En je kan hier ook een kijkje nemen in de werkkamer van de Sint.

Na zo’n leuke dag met Sinterklaas en zwarte piet mag ’s avonds de schoen gezet worden. Zoonlief was na zo’n spannend dagje erg moe. Zodat hij extra vroeg in bed lag. Maar heeft wel gezongen bij zijn schoentje. Dus ik denk dat zwarte piet vannacht nog wel even langs komt om wat in zijn schoentje te doen.

Zijn jullie wel eens naar een Sinterklaas huis geweest? En wat vonden jullie (kinderen) ervan?

2 gedachten over “Huis van Sinterklaas

  1. Leuk, wij zijn hier ook geweest! Ze hebben het slim aangepakt, dat je het hele winkelcentrum langs moet hihi. De jongens vonden het geweldig om met Sinterklaas op de foto te gaan en vooral Amerigo vonden ze heel erg leuk!

    • Ja dat hadden ze inderdaad heel slim gedaan. Ik hoop dat ze dit volgend jaar weer doen. Dan kunnen de jongens weer genieten van de Sinterklaasroute.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.