Hoe voorkom je een miskoop?

Elke vrouw heeft er wel een aantal van in huis: compléte miskopen. Tijdens het shoppen zag je er goed uit in dat roze jurkje, maar als je ‘m een paar weken later tijdens een etentje aan wilt trekken, vraag je je af waar je in hemelsnaam met je gedachten hebt gezeten toen je deze opgedofte flamingo kocht. Klassieke miskoop, hartstikke zonde van je zuurverdiende centjes. Gelukkig heb ik een lijstje voor je gemaakt waarmee jij vanaf nu nooit meer een miskoop begaat! Zo kun je het geld waar je hard voor hebt gewerkt in écht leuke dingen investeren.

Heb ik dit echt nodig..?

De belangrijkste vraag die je jezelf altijd moet stellen: heb ik dit echt nodig? Tijdens een dagje shoppen is de helft van de kleding die je koopt hartstikke leuk, maar totaal overbodig. Ook andere dingen, zoals dat schattige kaarsje voor op je nachtkastje (waar er eigenlijk al 3 staan), een kookboek voor overheerlijke pasta’s (waar je nog 2 ongeopend van in de kast hebt liggen) of het zoveelste Wiko U Feel Lite hoesje zijn een prachtig voorbeeld van dingen die je niet echt nodig hebt. Als jij jezelf vanaf nu bij elke aankoop deze vraag stelt, kan er eigenlijk niets meer mis gaan!

Make a list

Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Voor je een dagje gaat shoppen, moet je altijd eerst je kledingkast goed uitpluizen. Welke kledingstukken mis je nu echt? Loop je bijvoorbeeld altijd in dezelfde zwarte broek, omdat je eigenlijk maar 1 zwarte broek hebt? Of is je Moto E3 cover echt aan vervanging toe? Dan zijn dat mooi items om naar op jacht te gaan. En, het is niet erg spectaculair om te kopen, maar liggen er nog wel genoeg sokken en onderbroeken in je kast? Een chique jumpsuit die je eigenlijk alleen in de zomer aan kan en veel te net is om “zomaar” aan te trekken, is dan alweer een goed voorbeeld van iets wat je niet echt nodig hebt. Maak een lijstje van de kledingstukken die je wel echt nodig hebt en je zult met een voldaan gevoel thuiskomen.

Ruilen of terugbrengen

Koop altijd kleding die je kunt ruilen of terugbrengen. Niet in alle gevallen is je geweldige aankoop van afgelopen week een paar dagen later ook nog zo’n groot succes. Misschien verklaren je vriendinnen je wel voor gek in die panterblouse, waarvan jij dacht dat het best wel kon. Of zegt je vriend dat je jurkje toch net iéts te kort is om in over straat te gaan. Geen nood! Als je je miskoop gewoon terug kunt brengen, is er niks aan de hand.

Juiste maat

Af en toe heb je van die verschrikkelijke momenten waarop je het paar schoenen of jurkje van je dromen tegenkomt en deze niet op voorraad is in jouw maat. Horror story, definitely true. Eén fout mag je echter niet begaan: denk niet dat je in 38 past als je normaal schoenmaat 39 hebt. De stiefzussen van Assepoester hebben het al voor je bewezen, dit heeft helemaal geen zin. Die te kleine schoenen lopen voor geen meter, het jurkje dat je een maat te klein gekocht hebt is totaal niet figure flattering en door dat te grote colbertje lijk je net een zwerver. Laten we één ding afspreken: is jouw maat er niet? Laat het dan gewoon liggen voor een andere happy shopper die er ongetwijfeld veel meer plezier aan gaat hebben. J

Selfconfidence is the best outfit, rock it and own it

Iedereen heeft van die vriendinnen die er altijd tip top uitzien. Fashionable volgens de laatste trends, make-up on fleek en soepel lopend op hakken waar je u tegen zegt. Als je met zo’n vriendin gaat shoppen, heb je toch vaak de neiging om haar mening boven je eigen mening te zetten. Toch moet je hier voor uitkijken. Hoe stijlvol zij er ook uitziet, elk meisje heeft haar eigen stijl. Als jij je totaal niet comfortabel voelt in dat ontzettend modieuze jurkje die eigenlijk veel te extravert is voor jou of je helemaal niet mee wilt doen met de laatste trends op het gebied van hoesjes en je bijzonder tevreden bent met je effen exemplaar, doe het dan niet! Als jij met zelfvertrouwen rondloopt in kleding die je zelf ook daadwerkelijk mooi vindt, zie je er pas echt fabulous uit!

2 gedachten over “Hoe voorkom je een miskoop?

  1. Ik ben altijd heel alert, maar kom ook wel eens met miskopen thuis. Ook wanneer manlief over een kledingstuk zegt dat hij het niet mooi vindt en ik het toch wil houden, merk ik dat ik het gewoon niet draag. Ik neem dan liever iets uit de kast waarmee ik wel complimentjes kan scoren van manlief!

  2. Zelfkennis is voor mij de beste manier om een miskoop te voorkomen. Zo heb ik een zwak voor bloemetjes. Alles waar bloemetjes op staan vind ik eigenlijk mooi. Dat weet ik van mezelf! En dat helpt gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.