Hoe ging het tijdens de Nijmeegse vierdaagse? 

De 100ste vierdaagse zit er weer op. Fons de Poel noemde het zelfs de zwaarste vierdaagse in 10 jaar. Van de 47.166 die zich hebben aangemeld, hebben 42.557 de vierdaagse uitgelopen. Qua weersomstandigheden was het ook echt zwaar. Heel warm en op vrijdag nog regen en onweersbuien.

Ik heb heel veel geluk gehad met de start tijden. Bij de  40 kilometer heb je namelijk een vroege en late start. De vroege start is van 5:00-5:45 en de late (of iets minder vroeg) is van 6:00-6:45. De ene dag heb je een vroege start en de andere dag heb je de late start.  Maar qua starttijden mag je onderling ruilen met andere wandelaars.

Op maandag heb ik mijn startbewijs opgehaald. Ik kreeg een polsbandje om en een kaartje voor de late start. Speciaal vanwege de 100ste vierdaagse kon je een tas en een speldje krijgen. Deze wilde ik gaan ophalen. Op dat moment hoorden mijn ouders een vrouw vragen of iemand wilde ruilen. Ik had het zelf niet gehoord. Maar wat bleek, die vrouw had een vroege start en ze wilde een late start hebben. Nou ik wilde heel graag ruilen. Het zou dinsdag een warme dag worden dus hoe eerder ik kon beginnen des te beter. Voor de woensdag had ik sowieso een vroege start. En omdat het een hele warme dag zou zijn mocht iedereen die de 30 of 40 liep een half uur eerder starten. Woensdag na binnenkomst kreeg ik een late start. Ik liep richting mijn tante en nichtje. Voor mij liepen twee mannen, de ene met een vroege startkaart en de andere met een late startkaart. Ik dacht laat ik het toch maar proberen en ik vroeg aan die man met de vroege startkaart of hij wilde ruilen.Ja hoor ik wil best met je ruilen. Wauw dat had ik eigenlijk niet verwacht. Ik weet nog wel dat ik drie jaar geleden ook weleens startkaarten had geruild. Alleen toen heb ik wel heel veel nee te horen gekregen. Zeker met het warme weer was ik heel erg blij dat ik elke dag vroeg heb kunnen starten.

Hier zie je mijn resultaten van de wandelingen:

nijmeegse vierdaagse dag 1 nijmeegse vierdaagse dag 2 nijmeegse vierdaagse dag 3 nijmeegse vierdaagse dag 4

Ik ben zelf erg tevreden over ik de vierdaagse heb gelopen. Zeker met de minimale training die ik had gedaan. Wel heb ik op de eerste dag gelijk al twee blaren gelopen. En in de loop van de dagen zijn daar nog wel een paar bijgekomen. Ook had ik last van warmte uitslag en vocht vasthouden in de benen en voeten. En na elke rust/pauze last van stijve spieren. Dan was het langzaam opstarten en daarna kon ik wel weer normaal doorlopen. Maar gelukkig hersteld dat allemaal heel snel. De pijntjes zijn al snel weer over. Alleen één blaar moet nog even gaan herstellen.

Hier een sfeerimpressie van de afgelopen Nijmeegse vierdaagse:

nijmeegse vierdaagse versiering nijmeegse vierdaagse Dixieland nijmeegse vierdaagse nijmeegse vierdaagse dag 1 dijk nijmeegse vierdaagse Start nijmeegse vierdaagse dijk nijmeegse vierdaagse Panton nijmeegse vierdaagse Poncho nijmeegse vierdaagse Via Gladiola nijmeegse vierdaagse 100ste nijmeegse vierdaagse bijna bij de finishnijmeegse vierdaagse medaille

Ik vind de vierdaagse echt iets heel moois om mee te maken. ‘S ochtends bij de start staan er studenten om je aan te moedigen, een stukje verder staat er een vader met zijn kinderen die speciaal vroeg op zijn gestaan om je aan te moedigen. En weer een stukje verder zit er een stel gezellig buiten te ontbijten  met een muziekje op. Zo staan er heel de dag mensen aan de route om je aan te moedigen. Zo staan er kinderen die bakjes met snoep en komkommertjes voor de lopers. En kinderen die een high five willen. Er staan mensen met tuinsproeiers zodat je je flesje water kan vullen of je handdoek/petje nat kan maken. Op diverse plekken wordt er muziek gemaakt of staan er geluidsinstallaties. Om zo nog meer gezellige sfeer te creëren en het de lopers zo aangenaam mogelijk te maken. Echt een hele mooie belevenis en heel gemoedelijk. Je maak zomaar ineens een praatje met iemand die naast je loopt. En zo loop je samen gezellig al kletsende een aantal kilometer door.

Het eerste wat ik na elke wandeldag deed was een welverdiend biertje op de Wedren nemen. Ik kan je vertellen, na zo’n lange wandeldag smaakt zo’n biertje extra lekker. Daarna wandelde ik naar mijn verblijfplaats, die zat maar 500 meter van de Wedren af (dit is de start en finish locatie). En daarna schoenen uit, lekker douchen en slippertjes aan. ’s Avonds gingen we dan gezellig eten in Du Commerce. Je kan hier lekker eten voor een hele leuke prijs. Mocht je ooit een keer naar Nijmegen gaan, dan kan ik je echt aanraden om daar een hapje te eten.

Zoals jullie misschien weten heb ik de vierdaagse gesponsord gelopen. In het totaal heb ik €945,- opgehaald voor Stichting Speranza. Een mooi bedrag waar Stichting Speranza weer hele mooie dingen mee kan doen. Iedereen die me gesponsord heeft heel erg bedankt!

Een vraag die ik nu ook regelmatig krijg is of ik de vierdaagse volgend jaar weer ga lopen. Zoals ik er nu over denk niet. Ik vind de vierdaagse lopen erg leuk. Maar niet elk jaar achter elkaar. Ik heb hem nu in 2008, 2010, 2013 en 2016 gelopen. Dit jaar kreeg ik alleen een pinnetje met een viertje erop. Maar ik weet dat je bij de vijfde en zesde keer weer een mooie medaille krijgt. Dus ja die zouden ook wel erg leuk zijn om te halen.

6 gedachten over “Hoe ging het tijdens de Nijmeegse vierdaagse? 

  1. Knap dat je het hebt volgehouden met dat warme weer. En mooi dat je het voor een goed doel hebt gedaan! Ik snap dat je met dit weer blij was met de vroege start hoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.