Help een teek!

Na een gezellig weekendje weg met familie in een huisje, ging ik nadat we thuis waren even op de bank zitten. Mijn zoontje kwam gezellig bij mij op schoot zitten. En ineens zag ik een zwart puntje achter zijn oor. Hmmm dat beloofd niet veel goeds.

We waren vorige week een weekendje weg in een CenterParcs huisje. Het huisje lag heel erg mooi tussen de bomen. Op zaterdag had mijn vader al een teek gezien en dood gemaakt. Mijn zoontje had zaterdag veel rond gerend en gespeeld tussen het hoge gras en de bomen. Vandaar dat hij ’s avonds lekker in bad mocht en toen heb ik hem ook nog gecontroleerd op teken. Er was niks te zien.

Zondag heeft hij heel even buiten gezeten maar niet zo gespeeld als die zaterdag. We waren die dag naar Toverland geweest. Maar hij heeft wel samen met opa hout gezocht voor de vuurkorf. Zondag heb ik hem eigenlijk zonder te controleren op teken op bed gelegd. Maandag was een hele regenachtige dag en tijd om weer naar huis te gaan. Dus hij heeft alleen van het huisje naar de auto gelopen. Meer is hij die dag niet buiten geweest. Dus ik denk dat hij de teek er sinds zondagavond zat.

Help een teek

Zelf durfde ik de teek niet te verwijderen. Veel te bang dat ik hem niet goed zou verwijderen. Dus maar even de dokter gebeld en gelukkig konden we niet veel later langs komen. Mijn zoontje wilde niet dat de dokter hem ging verwijderen. Het is natuurlijk ook eng als de dokter met een tangetje achter je oor iets wil gaan doen. Maar gelukkig heeft de dokter de teek er wel goed uitgekregen.

De dagen hierna had hij gelukkig nergens last van. En er was ook geen rode kring te zien. De eerste dag na het verwijderen van de teek was er nog wel een klein beetje een licht geïrriteerde huid te zien. Maar daarna was dat volledig verdwenen. Gelukkig geen rode ring of vlek wat kenmerkend is als symptoom voor de ziekte van Lyme. De komende tijd moeten we het natuurlijk nog wel goed in de gaten houden want het kan ook zijn dan de symptomen pas maanden later aan het licht komen.

Ik heb er trouwens ook een melding van gemaakt op de tekenradar. Hier kun je zien waar er veel teken actief zijn en of de mensen met een tekenbeet de ziekte van Lyme hebben gekregen. En kun je meer informatie vinden over de teken en de ziekte van Lyme zelf.

 

 

7 gedachten over “Help een teek!

  1. Die rode ring is een fabeltje..
    Ik ken 12 mensen met chronische lyme die nooit een ring hebben gehad. Slechts de helft van de infecties gaat gepaard met een rode ring.
    niet om je te plagen maar omdat de waarheid is dat je niet kunt zeggen dat er geen boreliainfectie is als de ring niet optreedt.

    • Jeetje 12 mensen dat is veel. Ik blijf het natuurlijk de komende tijd in de gaten houden of er eventuele andere symptomen van de ziekte van Lyme tot uiting komen.

    • Ik hoop ook voor je dat het zo blijft. Ik vind het ook echt enge beestjes. Zeker omdat ze ziektes met zich mee kunnen dragen.

  2. Hier laats ook een tekenset en daar schrok ik behoorlijk van, aangezien ik al 6 jaar ziek ben van Lyme. Heb een antibiotica pil gevraagd aan de dokter ter preventie, aangezien ik ook nooit een kring heb gehad. Goed opletten dus maar 😉 zeker eng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.