Happy december tag

De maand december is al weer bijna op de helft. Leuk om dan even te kijken dmv de Happy december tag welke keuzes er voor deze maand gemaakt kunnen worden. De tag is bedacht door Liselotte van Love4pink en Maya van Mamamaai. Door Nicole van Meisjeeigenwijsje werd ik getagd om de tag in te vullen. Bedankt voor de tag!

Inkoppertje. Als je moet kiezen, Sinterklaas, Kerst of oud en nieuw?

Hmm dit is eigenlijk geen makkelijke vraag. Ik vind de sinterklaas erg leuk. Zeker sinds de komst van mijn zoontje. Maar de kerst vind ik ook een hele leuke en gezellige tijd. Een kerstboom in huis en kerstliedjes op de radio. Oud en Nieuw die valt als eerste af. Met oud en nieuw is ook altijd een gezellige oudejaarsavond met vrienden en op nieuwjaarsdag met de hele familie bij elkaar.  Maar als ik echt tussen deze drie zou moeten kiezen, dan kies ik voor de kerst.

Een surprise of een gedicht maken?

Een gedicht maken, in een gedicht kun je veel meer kwijt dan in een surprise. En met een gedicht hoef je iets minder creatief te zijn. Knutselen met mijn zoontje gaat me nog wel goed af. Maar is niet echt hoogstaande kwaliteit.

Hebben jullie leuke tradities rond de feestdagen?

Mijn eerste gedachten was dat we niet echt tradities hebben. Maar als ik er meer over na ga denken, dan komen er toch wel wat tradities naar boven. Zo gaan we altijd met Sinterklaas naar mijn ouders (of in ieder geval de zaterdag ervoor). Kerstavond vieren we altijd met de familie.  En we gaan ook een kerstdag bij mijn ouders eten. Derde kerstdag (ja ik weet dat deze officieel niet bestaat) gaan we gourmetten met vrienden en doen we cadeautjes. Nieuwjaarsdag komt altijd de hele familie bij elkaar. Dus ja stiekem toch wel aardig wat tradities in december.

Verantwoord of lekker dik verwennen?

Verantwoord verwennen. Natuurlijk krijgt hij genoeg cadeautjes in december. Maar ik vind dat we het nog redelijk verantwoord hebben gedaan. Maar ja verantwoord verwennen is natuurlijk heel relatief.

Geef je wel eens tweedehands cadeautjes?

Ja, ik vond een doosje lego in de kast. Deze heeft mijn zoontje als schoencadeautje gekregen. En aan mijn moeder heb ik een voorraad shampoo cadeau gegeven die ik zelf niet meer gebruik. Gewoon een cadeautje als extraatje. Alle tweedehands cadeautjes waren nog niet gebruikt. Ik heb nog nooit gebruikte spullen cadeau gegeven.

Welke verschillen zijn er met hoe je vroeger thuis de feestdagen doorbracht t.o.v. nu met je eigen gezin?

Volgens mij doen we eigenlijk nog niet echt anders dan hoe we het vroeger thuis deden.

We gaan helemaal los en over de top of doe maar normaal met het versieren van je huis?

Doe maar normaal met het versieren van je huis. Tenminste dit geldt voor bij ons thuis. Mijn zoontje heeft wat kerstversiering op zijn kamertje gezet. In de woonkamer hebben we een paar kersthuisjes staan, een kerststal en kerstboom. Maar ik vind het heel leuk om naar andere huizen te kijken die helemaal los zijn gegaan met lampjes en versiering.

UglyXmassweather of glitterjurk?

Een UglyXmassweather, lijkt me heel leuk om te hebben.  Ik hoop er stiekem nog eentje te winnen. Maar helaas heb ik daarin nog geen geluk gehad. Dus wie weet ga ik dit weekend nog op pad om er toch eentje te gaan kopen. Een glitterjurk zal het sowieso niet worden. Ik draag al haast nooit een jurk

Heb je een echte kerstboom in huis?

Ja sinds dit weekend staat onze kerstboom. Zaterdag gekocht en zondag hebben we hem versierd. Er zullen nog wel wat chocolade kransjes en chocolade kerstballen in komen. Maar voor de rest vinden we hem prima zo.

Driegangendiner, gourmetten of uit eten?

Lastige keuze, alle drie erg leuk en lekker. Als ik het zelf moet maken/voorbereiden dan kies ik zeker voor gourmetten. Maar een driegangendiner heeft voor mij ook echt een kerstsfeer. Dus ik kies voor driegangendiner.

Kerstkaarten sturen of een berichtje op Facebook?

Kerstkaarten sturen, maar waarschijnlijk komt er vast wel een berichtje op facebook. Kaarten versturen vind ik toch wel het leukste. Ik vind het namelijk ook erg leuk om kerstkaarten te ontvangen. Maar ik moet ze nog wel schrijven. Dus daar moet ik echt nog een avondje voor vrij maken.

Je moet kiezen; Chocolade letter of een oliebol

Heel makkelijk, chocolade letter natuurlijk.

Goede voornemens voor 2017?

Ik weet ze nog niet. Zoals elk jaar wil ik wel wat kilootjes verliezen. Maar dit jaar is het niet gelukt. Ik ben met meer kilo’s geëindigd dan ik het jaar begonnen ben.

Bij deze tag ik Miriam van Meervanmir, Merel van Lotuswritings en Bianca van Fulltimemama om de Happy December Tag in te vullen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie de vragen gaan beantwoorden.

Hebben jullie al goede voornemens?

5 gedachten over “Happy december tag

  1. Leuk Saskia. Grappig he dat de komst van kinderen alles zo veranderd. Logisch ook natuurlijk maar door de kinderen vind ik Sinterklaas super maar als je het me paar jaar geleden had gevraagd…

  2. Wij versieren het huis ook met mate. Maar ik kan enorm genieten van mensen die wel helemaal over the top gaan. Met een huis dat bijna in lichterlaaie lijkt te staan door de enorme hoeveelheid lichtjes. Kostelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.