Hans en Grietje de Musical

Je kent waarschijnlijk wel het eeuwenoude sprookje over twee kinderen die terechtkomen bij een snoephuisje in het bos. Het werd al eerder bewerkt tot een smakelijke familievoorstelling en nu door Van Hoorne entertainment keert de muscial weer terug in het theater in een spiksplinternieuw, kleurrijk jasje. Dit is het 10e sprookjesmusical die bij Van Hoorne entertainment in première is gegaan. De rol van Grietje wordt gespeeld door Janouk Kelderman, die bekend werd als presentatrice Keet! bij RTL Telekids. Uiteraard zitten ook in deze voorstelling de populaire Van Hoorne karakters Titus en Fien (Michael van Hoorne en Esther van Santen).

Ik vertelde mijn zoontje dat we naar de Musical van Hans en Grietje gingen. Het eerste wat hij zei was dat hij wel naast mij wilde gaan zitten omdat hij niet een oliebol wilde worden. Grappig dat hij dat stukje van de sprookjesweken heeft onthouden. Uiteindelijk heeft hij heel de show bij mij op schoot gezeten 😉 .

Het verhaal

Het verhaal van Hans en Grietje heb ik nog nooit voorgelezen aan mijn zoontje. Maar dat is ook helemaal niet nodig voor als je naar deze musical wilt gaan. Het verhaal gaat natuurlijk over het arme houthakkersgezin. Vader kan zijn kinderen niet meer onderhouden en besluit Hans & Grietje in het bos achter te laten, in de hoop dat iemand ze vindt. Na dagen lopen komen de kinderen de grappige, groene tovenaar Titus tegen, die ze meeneemt naar een bijzonder huisje. Alles is van snoep, koek en lekkernijen! Het lijkt erop dat Hans & Grietje nooit meer honger hoeven te lijden. Maar wat zij niet weten is dat Titus’ gemene vrouw Fien iets heel anders van plan is. Is de gastvrijheid van het tovenaarsduo oprecht, of begint voor Hans & Grietje het avontuur nu pas echt?

Waar te zien?

Vanaf september t/m 17 juni 2018 is de musical in het theater te zien. Ze komen in meer dan 120 theaters in Nederland. Wil je weten waar allemaal?  Kijk dan hier .

Leeftijd?

De Musical wordt aangeraden voor kinderen van 4+.

Verkleed

Als je verkleed naar het theater komt dan kun je kans maken op sprookjesachtige prijs. De winnaar wordt aan het einde van de show op het podium geroepen en mag de prijs in ontvangst nemen. Mijn zoontje ging ook verkleed naar het theater. Niet voor de prijs maar gewoon omdat hij het leuk vond om zich als ridder te verkleden.

Op de groepsfoto durfde mijn zoontje niet, dit kwam omdat de “enge” heks er ook stond. Maar samen met zijn vriend op de foto met Hans en Grietje durfde hij wel, maar was ook wel een beetje spannend. De jongens vonden de musical heel erg leuk. We hebben met z’n allen ook erg gelachen in het theater. Ook voor de volwassenen zit er weer een leuk stukjes humor in. Een moment in de musical was voor de ouders erg lachen, waarbij je de kinderen hoorden vragen waarom ze aan het lachen waren. Wat dat grapje is ga ik natuurlijk niet verklappen. Daar kom je vanzelf wel achter als je de musical gaat bekijken. Maar eentje kan ik wel laten zien. Titus kwam op het toneel als spekje, daar moest iedereen in de zaal wel erg om lachen.

Ben jij al een keertje met je kind(eren) naar het theater geweest?

Een gedachte over “Hans en Grietje de Musical

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.