Gezondheidsbeurs 2016

Vooraf aan de gezondheidsbeurs had ik al even gekeken wat er allemaal te doen was. Welke dingen ik zeker te weten wilde doen. En ook dingen waar ik zeker te weten niet naar hoefde te gaan. Zo kon je op de beurs diverse gezondheidstestjes doen. En hoopte ik informatie te krijgen hoe je het beste de wijziging in de leven kan toepassen, en ook op die manier dat iedereen te vrede is.

Wat ik in ieder geval niet wilde proberen was de levertraan. Ik heb geen idee hoe het eigenlijk smaakt. Maar het idee alleen al..bah. Het zal vast heel gezond zijn. Maar nee ik hoef niet alles te proberen wat gezond is. Uiteindelijk heb ik de stand waar je de levertraan kon proeven niet eens gezien.

We begonnen de Gezondheidsbeurs met een workshop van Mathijs Vrieze, breakfast-inspiration met Alpro. Hij maakte een bananenpannenkoek, havermout en een green power smoothie. De smoothie mochten we ook proberen. In de green power smoothie zat kokosmelk, spinazie, mango, sinaasappel, gember, munt, chiazaad. Ik moet zeggen dat ik niet had verwacht dat ik die spinazie niet zou proeven. Het was echt een hele lekkere smoothie.

IMG_2138

Bij een stand kon je je bloeddruk laten meten. Mijn bloeddruk was 139/80. Een optimale bloeddruk is 120/80 Natuurlijk wel afhankelijk van je leeftijd, voor mensen vanaf 60 jaar mag de bovendruk hoger zijn. Maar een normale bloeddruk is 130/85. En een hoge bloeddruk is 160/95. Gelukkig val ik in de groep van een normale bloeddruk. Dus die is in orde, mag natuurlijk wel naar optimaal. Maar ik ga me hier niet druk om maken. Wie weet verandert dat vanzelf zodra ik een gezondere levensstijl heb.

gezondheidsbeurs bloeddruk meten

Bij een andere stand kon je lichaamsvet en metabolisme meten. Zoals ik al had verwacht was deze test iets minder goed. Uit de test kwam naar voren dat ik iets te veel lichaamsvet had en ook dat ik 20% te weinig water in mijn lichaam zit. Het komt er eigenlijk op neer dat ik dus 11 glazen water per dag minimaal moet drinken. Dat is  ongeveer 2,7 liter water. Om er voor te zorgen dat ik genoeg drink heb ik nu in de keuken een printje hangen. Hier kan ik elke keer als ik mijn flesje opnieuw vul afstrepen dat ik het vorige flesje leeg heb.

Buiten de testjes die je kon doen, kon je ook diverse dingen proberen. Zo was er bijvoorbeeld de fitnesshoepel. Erg grappig om te proberen. Vroeger heb ik heel veel met de hoepel gespeeld. Maar na zoveel jaar was het toch even lastig om in te komen. Maar uiteindelijk kreeg ik de draai te pakken.

20160212_113149381_iOS

Er was ook een lopifit, een elektrische loopfiets. Met een beperkte inspanning kom je heel snel vooruit komen. Deze uitvinding kende ik nog niet. Wel heel grappig om te zien. Al zou ik hem zelf niet gaan gebruiken. Het is best een groot apparaat en je kan wel een kinderfietsstoeltje voorop zetten. Maar achterop past geen kinderfietsstoeltje. Dus ja dat is voor mij dan niet echt handig.

Er waren diverse stands die je ook op de Margriet Winterfair en/of huishoudbeurs tegen komt. Zo stond precies dezelfde man met Aloë Vera producten hier op de beurs, die ik ook op de Margriet Winterfair had gezien. De massage stoel producten en ontharingsproducten kom je ook vaker tegen. Ik ben benieuwd welke stands die ik op de gezondheidsbeurs heb gezien ook deze keer weer op de huishoudbeurs ga zien.

Natuurlijk waren er nog veel meer standjes, zoals bijvoorbeeld dat je vetcellen kan bevriezen of van elektrische spierstimulatie om zo vet te verbranden. Omdat er zoveel verschillende standjes waren en te weinig tijd, hebben we helaas niet alles kunnen zien. Maar wel een hele leuk dag gehad op de Gezondheidsbeurs.

Dit zijn mijn aankopen op de Gezondheidsbeurs. Een familiezak van Food2Smile en een Fruit Juice fles. Ik ben erg benieuwd hoe mijn zoontje alle snoepjes gaat vinden. De gummybears vielen in ieder geval goed in de smaak.

gezondheidsbeurs aankopen

Ook waren er op de Gezondheidsbeurs wat artikelen die je gratis mocht meenemen. Ik heb in ieder geval 4 leuke tijdschriften die ik de komende tijd kan gaan lezen. En voor de rest een pakje zakdoekjes, altijd makkelijk. Een stressbal, Steevia proefmonster, Alpro coconut en pepermuntjes (maar ja daar zit heel veel suiker in).

gezondheidsbeurs gratis spullen

Op de beurs heb ik niet de informatie gevonden die ik zocht. Maar ja achteraf gezien verwachtte ik ook iets van de beurs wat niet reëel is. De informatie  over een suikervrij/ suiker bewust leven en het laatste zetje wat ik nodig heb moet vanuit mezelf komen en dat kun je niet op een beurs vinden. Dus voor mijn start naar een suikervrij / suiker bewuster leven ga ik nog even verder op zoek naar meer informatie op internet.

Ben jij weleens naar de Gezondheidsbeurs geweest? Zo ja wat vond je ervan?

4 gedachten over “Gezondheidsbeurs 2016

    • Leuk! Ik ga zaterdag naar de negenmaandenbeurs en huishoudbeurs. Veel plezier vandaag! En wie weet is de gezondheidsbeurs iets om te onthouden voor volgend jaar (hij is dan van 2 t/m 5 februari)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.