sinterklaas voorbij

Gelukkig de sinterklaasperiode is weer voorbij!

Begrijp me niet verkeerd, ik vind de sinterklaasperiode heel erg leuk. Maar ik vind het nu toch wel heel erg fijn dat het voorbij is. Weer een klein beetje rust in de tent, voordat de kerstdrukte gaat beginnen. De schoenzet kalender heeft echt gewerkt om de vragen te verminderen met wanneer hij zijn schoen mocht zetten.

Schoentje zetten

sinterklaas voorbij

Wat een heerlijk moment, samen bij zijn schoentje staan om dan een aantal sinterklaasliedjes te zingen. De volgende ochtend of die nacht werden we dan wakker gemaakt om te horen dat sinterklaas en zwarte piet al langs was geweest. Het cadeautje werd snel opgemaakt en voor de kruidnoten pakte hij snel een bakje en deed ze allemaal erin. En natuurlijk zo hard mogelijk roepen DANKJEWEL SINTERKLAAS EN ZWARTE PIET! Zodat we zeker weten dat ze het hebben gehoord. Alleen vaak werd hij wel echt te vroeg wakker. Een keertje stond hij al om 3 uur naast ons bed. Na het uitpakken van het cadeautje ging hij daarna wel weer slapen, bij ons in bed. Waardoor ik nog een uur wakker heb gelegen. Als je dan de volgende dag weer moet werken is dat echt te vroeg. Andere keren was het vaak al om 6 uur en daarna wilde hij dan ook niet meer slapen. Pff die dagen had ik dan echt een extra bakje koffie nodig.

Cadeautjes

De schoencadeautjes had ik allemaal op tijd in huis. Alleen om de cadeautjes te bedenken voor in de zak vond ik echt een heel stuk lastiger. Uiteindelijk is het wel gelukt om een zak met cadeautjes te vullen. Maar het was wel lastig om te bedenken wat zijn wensen waren. Iets van brandweer is altijd wel goed. Maar zijn Brandweerman Sam collectie begint al aardig compleet te raken. Dus om daar dan nog wat van te kopen was lastig. Wel een heel leuk brandweerman Sam portemonneetje gezien in de folders. En een piet heeft deze in de zak gedaan. Alle cadeautjes waren gelukkig in de smaak gevallen. Gisteren kregen we van de BSO zijn verlanglijstje mee naar huis. Hier op stond een LEGO brandweerkazerne. Hier hebben we wel over nagedacht om te kopen. Maar deze vonden we voor nu net te duur. Hij heeft wel van LEGO een brandweerhelikopter gehad. Ook stonden er wel twee Nerf geweren op. Hij heeft geen Nerf geweer gekregen maar wel een soort gelijk geweer. Dus ik vond dat sinterklaas het best goed heeft gedaan dit jaar.

Sinterklaasliedjes

Erg leuk die liedjes en ik merk dat mijn zoontje op school zit. Want zijn sinterklaasliedjes kennis is aardig uitgebreid. Ik heb hem regelmatig liedjes horen zingen, niet alleen met het schoentje zetten. Heel erg leuk natuurlijk. Maar nu ben ik zelf toch wel weer toe aan andere liedjes. Vandaag al weer heerlijke kerstliedjes op de radio gehoord. We hebben nog geen kerstboom in huis. Maar die gaan we dit weekend waarschijnlijk halen. Lekker de gezellige kerstsfeer in huis halen.

Zijn jullie ook blij dat de sinterklaas periode weer achter de rug is?

Afbeelding sinterklaas gevonden op Shutterstock

4 gedachten over “Gelukkig de sinterklaasperiode is weer voorbij!

  1. Ja, ben ook blij dat ie weer naar Spanje is. Zo ook fijn zijn als de kinderen nu stoppen met de sinterklaasliedjes.. Ik had vandaag een peuter op repeat: en we zingen en we springen en we zijn zo blij.. 🙉

  2. Jaaaa! Ik ben blij dat die oude beste man weer vertrokken is. Merk gelijk het verschil bij mijn meisjes. Ik had ook zo’n schoenzet kalender. Heel handig, 1 stress factor minder😄 Nu nog de rest van december en dan weer alles echt gewoon. Superleuke tijd, maar ben blij als het weer januari is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.