Op controle bezoek bij Auris

De vorige keer dat we bij Auris waren, kregen we te horen dat zijn gehoor niet goed was. Vandaar dat we werden doorverwezen naar de KNO-arts. In februari heeft mijn zoontje een operatie ondergaan en buisjes gekregen. Maar heeft dit ook een positief effect gehad op zijn gehoor? Dat werd met dit bezoek aan Auris duidelijk.

Dit keer reden we er wel in een keer naar toe (lees hier hoe het de vorige keer ging). We waren mooi op tijd dus we konden nog even plaats nemen in de wachtkamer. Ik aan een cappuccino en mijn zoontje lekker aan het spelen. Maar gelukkig hoefden we niet lang te wachten en mochten we meelopen naar de eerste kamer.

Gehooronderzoek

Als eerste kreeg hij een koptelefoon op en mocht hij op een houtblokje drukken. Als hij dan een piepje hoorde dan mocht het blokje in de houtenbak. Dat ging allemaal goed. Daarna krijg hij een andere koptelefoon op voor één oor. Hier kreeg hij dan een woord te horen, die hij dan moest nazeggen. Hij had alleen moeite met woorden die hij nog niet goed kende. Hij gaf dan aan dat hij het niet goed had gehoord. Na het woord nog een keertje horen, kon hij ook die woorden goed nazeggen. Na deze twee testjes was zijn concentratie een beetje weg. Maar gelukkig werd er een sticker beloofd als hij de volgende testjes ook goed zou doen. En een mooie sticker wilde hij natuurlijk wel hebben.

Daarna gingen we door naar de volgende kamer. Hier werd er gekeken naar het doorluchten van zijn gehoorbuisjes. En ook werd er een test gedaan hoe de trilhaartjes in zijn oor werkte. Hierbij moest hij stil blijven zitten. Gelukkig kreeg iets om mee te spelen waardoor hij wonderbaarlijk genoeg heel goed stil bleef zitten.

Conclusie

Eigenlijk hadden we pas over een maand het gesprek voor de uitslag. Maar omdat alles goed was kregen we dat (gelukkig) gelijk te horen. De buisjes doen heel goed zijn werk. Zijn gehoor is nu goed en hij kan nu alles normaal horen. Wij hadden zelf al het gevoel dat zijn gehoor beter was geworden. Maar wel erg fijn dat het nu ook met deze onderzoeken is bevestigd. En ook erg fijn om de bevestiging te krijgen dat de operatie niet voor niets is geweest.

 

2 gedachten over “Op controle bezoek bij Auris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.