Eetmomentje op school met Nom Nom kids herbruikbare knijpzakje

Vandaag gaat mijn zoontje voor de tweede keer wennen op school. Voor hem en voor mij toch wel weer spannend. Maar bij naar school gaan hoort natuurlijk een verantwoord eetmomentje. Vandaar dat wij hier mee aan de slag zijn gegaan.

Tja een verantwoord eetmomentje. Op de wendagen heeft hij één eetmomentje. En straks als hij echt naar school toe gaat heeft hij twee eetmomentjes. Dus dan wil je toch dat hij iets mee krijgt wat gezond is en wat hij ook lekker vindt. Nu is het zo dat mijn zoontje gek is op knijpfruit. Hij wil het liefst elke dag één of meerdere knijpfruitjes. Je bent hiervoor in de supermarkt voor de knijpfruit voor 4 stuks €1,59 kwijt (en dat is dan de goedkoopste versie).  Omdat ik dit toch een beetje duur vond worden ben ik op zoek gegaan naar een goedkopere versie. Zo kwam ik terecht bij Nom Nom kids. Ze hebben knijpzakjes die je zelf kunt vullen. Elke knijpzakje kun je minimaal 40 keer gebruiken en kosten €4,75. Dit zou dus uit komen op €0,12 per keer. Dat scheelt dus wel wat in de kosten en ik ben erg blij dat ik precies weet wat er nu in zit. Zeker nu ik regelmatig hoor dat haast overal toch nog suiker toegevoegd wordt. Op school moet natuurlijk de namen overal opgeschreven worden. Gelukkig is hier ook rekening mee gehouden. Vandaar dat ik samen met mijn zoontje deze knijpzakjes heb gevuld.

knijpzakje Nom Nom kids

Voor het gebruik moet je ze eerst even afwassen of in de vaatwasser zetten. Ik heb ze afgewassen. Wat ik dan wel altijd fijn vind om te doen is eerst afwassen en daarna afspoelen met water om zo zeker te weten dat al het sop er goed uit is. (Dit doe ik trouwens ook met zijn drinkflessen)

Wat hebben we erin gedaan?

 • 3 appels
 • 1 banaan
 • beetje citroensap
 • water

knijpfruit ingredienten

Met deze ingrediënten heb je genoeg om drie knijpzakjes te vullen. En je kunt natuurlijk zelf bekijken hoe dik je hem wil maken.

Voor andere recept ideetjes kun je kijken op de site van Nom Nom kids.

knijpzakje knijpzakje vullen knijpzakje knijpzakje gevuld

Mijn zoontje vond het erg leuk om samen een knijpfruitje te maken. En natuurlijk vond hij het ook erg lekker. Want ja zodra het knijpzakje gevuld was moest hij hem natuurlijk wel even proberen.

 

Wat geef jij je kind mee naar school voor de eetmomentjes?

 

Dit artikel bevat een opgestuurd product

4 gedachten over “Eetmomentje op school met Nom Nom kids herbruikbare knijpzakje

 1. Lijken me wel handig zo’n knijpzakjes die je zelf kan vullen.

  Onze dochter is nu 5 jaar en neemt het fruit gewoon zo mee, appel of banaan. Soms neemt ze cracker of boterham mee.
  En onze zoon van 2 jaar krijgt fruit op de peuterspeelzaal. Hij hoeft dus niks mee te nemen.

  • Ja gaat heel makkelijk. Ik heb hier geen problemen met het schoonmaken. Ik heb ze nu elke keer nog met de hand afgewassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.