Een nieuw begin

Zaterdag was het de start van een nieuw begin, een nieuwe toekomst. Zaterdag heeft de verhuizing plaats gevonden naar mijn nieuwe woning. Ik vertrek uit de stad en ben weer in een dorp gaan wonen die ik 12 jaar geleden had verlaten. Een dorp waar ik 23 jaar geleden (o jee nu voel ik me toch wel oud) kwam wonen met mijn ouders en broer. En waar mijn ouders nog steeds wonen.

Nieuw huis

De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest met het behang afhalen en verven van de muren. En de komende tijd zal ik ook nog druk bezig zijn om alles naar mijn zin te maken. Of alleen al een likje verf te geven. Gelukkig zijn er geen grote ingrijpende verbouwingen nodig. Maar wel de nodige verfrissing van de woning en eigen maken. Mijn zoontje wil natuurlijk niet in een kamer gaan slapen met roze bloemetjes behang. Binnenkort zal ik je een kijkje geven in de woning.

Nieuwe baan

Vanwege de verhuizing heb ik ook mijn huidige baan opgezegd. Ondanks dat ik het daar heel erg naar mijn zin, het een uitdagende functie is en omringt wordt met hele fijne collega’s. Maar om ruim een uur te reizen (enkele reis) en dan heb ik het nog niet eens over de files, dat zag ik toch niet zitten. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een nieuwe baan en deze heb ik ook vrij snel gevonden. Per 1 september ga ik daar dan ook fulltime aan de slag. Ik heb zelf al een dagje mogen kijken/proef draaien en het voelde heel goed. Mijn laatste werkdag bij mijn huidige baan heb ik vrijdag 25 augustus gehad, een dag met een lach en een traan. Ik heb op een fijne manier afscheid kunnen nemen en zal zeker een aantal collega’s nog een keertje zien.

Nieuwe school en nieuwe BSO.

Voor mijn zoontje betekent dit dat hij naar een nieuwe school en BSO gaat. De keuze voor de school was heel snel gemaakt. In het dorp hebben ze twee basisscholen, deze heb ik ook allebei bezocht. Bij de Jenaplan school had ik al mijn twijfels, maar nadat ik hem had bezocht wist ik het zeker. Dit soort onderwijs past niet bij mijn zoontje. Hij is maandag begonnen op zijn nieuwe school. Eerst wilde mijn zoontje nog niet verhuizen. Dit had meer te maken met het onbekende wat het voor hem heel spannend maakte. Maar nadat ik samen met mijn zoontje een kijkje had genomen op de school en BSO, was deze angst voor het grootste gedeelte weg. Zijn naambordje hing al bij de kapstok en zijn eigen juf nam even de tijd om ons een rondleiding te geven. Hij is afgelopen maandag op school begonnen, dus de eerste vier dagen hoeft hij nog niet naar de BSO. En kan ik hem van school ophalen en alle verhalen horen (als hij die gaat vertellen, haha)

Uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

7 gedachten over “Een nieuw begin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.