Doolhof ravensburger

Doolhof van Ravensburger (+winactie)

Doolhof van Ravensburger bestaat al 30 jaar. Vroeger heb ik het heel vaak gespeeld met mijn moeder. Volgens mij heb ik het spel toen met Sinterklaas gekregen. Dus hoe leuk is het om dan speciaal dit spel te mogen weggeven tijdens mijn sinterklaas winweek.  Speciaal omdat Doolhof 30 jaar bestaat hebben ze een jubileumuitgave. Een spel die verder kunt spelen in het donker.

Spelletjes spelen heb ik altijd leuk gevonden. Daarom vind ik het ook extra leuk om de liefde voor spelletjes over te dragen aan mijn zoontje. Hij is net nog iets te jong voor de jubileumeditie van Ravensburger. Maar hij vond het zeker heel interessant spel om te zien en om het samen te spelen kan natuurlijk wel. Maar we hebben het Glow in the Dark stukje even overgeslagen. Het spelletje duurt voor hem dan net te lang (of de spanningsboog is net te kort 😉 ) Maar zodra hij ietsjes ouder is dan kan hij het ook alleen spelen. En dan zullen we zeker ook verder gaan spelen in het donker. Want ik vind het wel een leuk verrassingseffect in deze editie.
doolhof ravensburger
Hoe werkt het Glow in the dark?

Het extra Doolhof spel bij deze jubileumuitgave begin je net als de basisvariant in het licht. Zodra een speler zijn of haar schatten allemaal heeft gevonden, is het tijd om de nacht-schatkaarten erbij te pakken en te verdelen. Doe daarna het licht uit waarbij geesten en schatten oplichten in het donker. Hoe spannend is dat? Heb je al je nacht-schatten gevonden (hierbij maakt de volgorde niet uit), ga dan snel terug naar het startveld. Lukt dit je als eerste, dan mag je als beloning één van de drie munten omdraaien en pakken. Nu is het tellen geblazen. Wie heeft de meeste punten? Elke gevonden dag-schat levert 1 schatpunt op, elke gevonden nacht-schat levert 2 punten op. De speler die het spel heeft beëindigd krijgt ook nog eens punten voor de omgedraaide munt (1,3 of 5 punten). De speler met de meeste punten wint het spel.

Wat kost het? En waar te koop?

De jubileumeditie is voor 2-4 spelers vanaf 7 jaar. Je kunt hem onder andere bij Bol.com kopen voor €23,99. Tevens is er voor de jongere kinderen (voor een leeftijd van 4 tot 10 jaar) ook een Frozen Junior Doolhof, deze kun je onder andere bij Intertoys kopen voor €14,44. Een labyrint van ijs en sneeuw waarbij je op zoek gaat naar de dappere zussen Anna en Elsa.

Winactie

Wat moet je doen om kans te maken op een van de twee jubileumeditie Doolhof van Ravensburger:

 • Laat in een reactie weten hier of op facebook dat je mee doet.
 • Saskia’s wereld facebookpagina een like geven wordt gewaardeerd.
 • Delen op facebook of twitter is lief maar niet verplicht om kans te maken.

De winactie loopt tot en met dinsdag 22 november. Woensdag 23 november zal de winnaar bekend gemaakt worden.

Gefeliciteerd Natasja S en Angelique N. Jullie zijn de winnaars van de jubileumeditie Doolhof!

52 gedachten over “Doolhof van Ravensburger (+winactie)

 1. Wat een prachtig spel! Wij vinden het erg leuk om met de kinderen een spel te spelen, dit lijkt mij een goede aanvulling op onze spelletjeskast!

 2. Doolhof ken ik nog van vroeger, echt uren en uren gespeeld met mijn ouders en vriendjes/vriendinnetjes. Zo’n leuk spel! Deze jubileumeditie lijkt me super leuk om nu met mijn eigen gezin te spelen. Ik ben zo blij dat de boys (groot en klein) een spelletje spelen ook echt leuk vinden. Niks is er gezelliger dan allemaal samen aan de keukentafel en spelen maar. Genieten met een hoofdletter G! Graag wil ik ze laten kennis maken met wat nostalgie van mama 😉 de doolhof van vroeger in een nieuw jasje. Ik waag heel graag een kansje en ga de duimen hard laten draaien!

 3. Ik doe graag mee voor onze tweeling Lucas & Eva die 5 december jarig zijn. Dit spel hebben we vroeger super veel gespeeld #jeugdsentiment Voor hun heb ik alles uit de kast getrokken:
  Facebook: lindavandurenwinacties (geliked en gedeeld)
  Twitter: lindaenbjorn (volg en retweet)
  Instagram: lindaenbjorn (volg)
  Pinterest: lindavanduren/ (volg en gepind)
  Google+: lindaenbjorn (gedeeld)

  groetjes Linda

 4. Dit vroeger thuis als kind zo veel gespeeld. Lijkt me super om m’n kinderen zo’n zelfde herinnering te geven 🙂 De kleine man heeft de bordspellen ontdekt sinds kort 🙂

 5. Ik heb als kind blijkbaar iets gemist. Als het spel 30 jaar oud is, zou ik het toch moeten kennen maar zover ik weet heb ik het nog nooit gespeeld. Misschien hier mijn kans, en als voordeel voor mijn kinderen dat ze me makkelijker kunnen verslaan met dit spel…

 6. Hoi Saskia ik doe mee met je actie. Leuk spel om te doen de komende winter en hopelijk erna. De nieuwe versie van het doolhof lijkt mij super leuk. De oude versie heb ik nooit gehad maar speelde er vroeger met veel plezier bij mijn nichtje mee.

 7. Dit was vroeger het lievelingsspel van mijn man. Hij wilde het meenemen toen hij uit huis ging, maar zijn broer had het stiekem al meegenomen. Ik doe dus mee voor mijn man (en kinderen natuurlijk) 😉

 8. Hoi,

  Doe graag mee voor mijn zoontje. Lijkt me leuk om dit op zijn slaapfeestje te spelen met zijn vriendjes. Lekker spannend!:)

 9. Ik doe super graag mee met deze winactie. Ik speelde dit zelf super vaak vroeger en het lijkt me leuk om een nieuwere editie te winnen voor mijn neefje.
  Ik volg je ook op facebook (lieke van veen) en heb dit bericht geliked en gedeeld.

 10. Tof spel dit is doe heel graag mee ik heb ook gerageerd op Facebook en uiteraard ook gedeeld
  Leuk om samen met mijn gezinnetje dit spel te spelen

  Groetjes👍😍😍 en een fijn weekend

  Succes iedereen met deze geweldige winactie

 11. waag graag een kans op het spel doolhof. We houden wel van een leuk spelletje doen met zijn allen. Maar onze spelletjeskast kan wel dringend een nieuw spel gebruiken. Nu maar heel hard duimen

 12. Wij zijn gek op spelletjes maar Doolhof kennen we nog niet. Ook niet van vroeger. Zou een leuk Sinterklaaskado zijn voor onze dochter van 8!

 13. Oh wat super leuk !!! Ik doe dolgraag mee voor mijn knappe dochters 👸👸💖 Ik vind spelletjes doen met mijn dochters altijd zooooo gezellig want dan heben ze even tijd voor mij 😃 Ze hebben het altijd te druk met samen spelen en keten Whahahah

 14. Dit lijkt me echt een heel leuk spel.
  Ik ben een spelletjes oma en dit spel spelen met mijn oudste kleindochter lijkt mij wel wat.
  Zo komen we samen de winter wel door.

 15. Like! Wat een leuke variant…dit was als kind zeker één van mijn favorieten samen met levensweg. Ik doe ook heel graag mee met deze leuke actie en zet graag de doolhof traditie voort.

 16. Oh wat een super leuk spel lijkt me dit. En onze jongens zijn ook gek van spelletjes doen. Gezellig om samen te doen op de natte zondagen en donkere avonden 😀

 17. Wauw … ik doe heel graag mee voor deze prijs. Mijn dochter Sara is dol op de junior variant van Doolhof. Ze is ondertussen wel toe aan iets meer uitdaging, dus dit spel zou echt perfect zijn voor haar. Ik hoop dat ik haar blij mag verrassen met deze prijs!

 18. Leuk. ik heb nog nooit dit spel gespeeld haha, dus ben heel benieuwd en zou het graag uitproberen met dochter elise. zoieso zijn we gek op spelletjes spelen! liefs melissa

 19. Ik doe heel graag mee.
  Leuke kadootjes die ik kan uitdelen zijn van harte welkom.
  En ik wil er heel veel weggeven. Dus alle beetjes helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.