donkere dagen voor kerst

Donkere dagen voor kerst

Je merkt echt dat we weer richting de winterperiode gaan. Het wordt weer kouder en steeds donkerder. De verwarming staat hier elke dag aan en de lampen gaan ook al weer eerder aan. Echt de donkere dagen voor kerst. De kerstboom komt er bij ons pas na Sinterklaas in. Nou ja voor het eerst dit jaar wordt hij van zolder gehaald.

Wij zien al bij genoeg huizen de kerstboom al binnen staan. Ik snap dat ook wel want een kerstboom (nep of echt) geeft gezelligheid en extra licht. Mijn zoontje vindt het zielig voor Sinterklaas dat mensen al de kerstboom hebben staan. Hij snapt ook wel dat mensen het gezellig vinden in huis. Maar bij ons komt hij er pas na 5 december in huis. Zo gebeurde dit vroeger al bij ons thuis en nemen wij deze traditie maar al te graag over.

Dit jaar hebben we voor het eerst een kunstkerstboom. Deze heb ik van mijn opa en oma gehad omdat zij hem niet meer gaan opzetten. Alle andere jaren hebben we een echte kerstboom gehad. Het scheelt dit jaar in ieder geval veel dennennaalden opruimen. Voor de rest ben ik erg benieuwd hoe we een kunstkerstboom gaan ervaren. Misschien ga ik een stukje gezelligheid van een echte kerstboom misschien. Bij ons in het dorp wordt er een keertje een ronde gedaan om de kerstbomen op te halen. Dus die dag moet de kerstboom wel naar buiten. Met een kunstkerstboom kan ik zelf kiezen wanneer ik hem wil gaan opruimen. Zo heeft een echte en een neppe boom voor en nadelen.

Wat ik wel vind is dat als de kerstboom weg is, het altijd zo’n kale donkere plek in je huis is. Ook de periode voordat de kerstboom staat is het toch wel een iets te donkere hoek. Deze zou ik kunnen oplossen door een stalamp te kopen. Zoals jullie misschien wel weten ben ik niet zo goed in het uitkiezen van nieuwe meubels en dergelijke voor in huis. Zo heb ik pas na een jaar een eigen eettafel gekocht. De eetkamerstoelen die ik had gevonden nog niet gerestyled. Dit wordt waarschijnlijk een zoveel jaren projectje. Of moet ik het projectje toch maar laten varen en weer op zoek gaan voor eetkamerstoelen. Want ja daar ben ik al een aantal keer voor gaan kijken. Maar nog steeds niet gevonden wat ik echt wil. Hoe mijn eetkamerstoel er precies uit moet zien weet ik nog niet hoor. Ooit hoop ik erachter te komen. En voor nu blijf ik nog zitten op de stoelen die ik gelukkig al ruim 2 jaar mag lenen. En nee dat zijn geen stoelen die ik voor altijd aan mijn eettafel wil hebben staan. Maar voor nu is dat helemaal prima.

Wel ben ik pas al op pad geweest om te gaan kijken voor een leuke stalamp. Om zo te kijken wat er allemaal is en om die donkere hoek te kunnen vullen met een mooi lichtpunt. Meerdere winkels ben ik al afgegaan. Er is echt heel veel keus. Maar deze lamp lijkt me toch wel heel erg leuk. Deze zou perfect passen bij mijn eettafel en salontafel. Ik bewaar de foto van deze lamp voor nu. En blijf nog lekker even twijfelen zoals ik dat bij alle grotere aankopen voor ons huis heb gedaan. Maar als ik dan eenmaal de aankoop doe, dan ben ik er wel echt zeker van dat het bij mij past en in ons huis.

Stalamp

Vind je het ook zo moeilijk om nieuwe meubel en lampen aan te schaffen voor in huis? Of ben je een snelle beslisser?

7 gedachten over “Donkere dagen voor kerst

  1. Leuk hoor een kunstkerstboom. Scheelt weer naalden van de grond halen. Ik heb nooit een kerstboom in huis, haha. Ik ben een snelle beslisser. Geniet van de gezelligheid in huis en succes met het vinden van een leuke lamp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.