DIY papieren kerstbal versieren met SES vingerverf

De kerstboom staat al, dus extra leuk om deze wat persoonlijker te maken met zelfgemaakte kerstballen. De papieren kerstballen heeft zoonlief versiert met vingerverf, voor een kind blijft kliederen natuurlijk het leukste wat er is.

Wat heb je nodig?
  • vingerverf (o.a. te koop bij Bol.com)
  • gekleurd papier in de vorm van een kerstbal
  • lint
 Van te voren had ik alvast de kerstballen uitgeknipt. Zodat zoonlief gelijk kon beginnen met vingerverven.
 kerstbal versieren
Als eerste had hij de blauwe verf uitgekozen, deze kleur vingerverf was wel iets dunner dan de andere kleuren vingerverf. Maar hij kon er de kerstballen leuk mee versieren. Al snel waren de andere kleuren aan de beurt. Alle kleuren wilde hij gebruiken. Zoonlief vond het heel erg leuk om te doen. Dit was de eerste keer dat hij heeft geverfd met zijn vingers en dit is zeker leuk om vaker te gaan doen.
kerstbal versieren kerstbal versieren
Wij hebben de kerstballen in de boom gehangen. Maar het is natuurlijk ook leuk om deze kerstballen te gebruiken als kerstkaarten.
kerstbal versieren
In november ontstond er veel ophef over vingerverf. Niet alle vingerverven zijn veilig voor je kind. De SES vingerverf is één van de vingerverven die veilig is bevonden. Heb je een ander merk vingerverf in huis en twijfel je of dat merk veilig is, kijk dan hier.
De verf is niet alleen veilig voor kinderhandjes maar gelukkig is het ook makkelijk van de muur te verwijderen. Ondanks dat zoonlief ver genoeg van de muur af zat (dacht ik) , is er toch verf op de muur gekomen.  Maar heel eenvoudig met een vochtig doekje is het eraf gegaan, zoals je ziet op de voor en na foto van de muur.
 kerstbal versieren kerstbal versieren
Disclaimer: SES heeft Saskia’s wereld SES Vingerverf ter beschikking gesteld.

Een gedachte over “DIY papieren kerstbal versieren met SES vingerverf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.