Dagje Utrecht.

Er zijn van die dagen dat je de mannen en kids thuis moet laten om lekker met de vriendinnen een dagje op pad te gaan.  Zo was het ook voor ons afgelopen zaterdag. Met de trein gingen we naar Utrecht, om daar een gezellige tijd te hebben.

Een van de vriendinnen had de dag gepland. We kregen twee dagen van te voren al paar fotootjes op de groepsapp voor de kleine sfeer impressie van de dag. Wel wisten we van te voren dat er fietsen gehuurd waren. Eenmaal in Utrecht aangekomen gingen we de fietsen ophalen om vanaf daar verder te gaan naar een leuk winkeltje net buiten de stad. Wat een leuk idee was dat om fietsen te huren, zo kun je veel meer van de stad bekijken. En het kost maar €7,50 voor een hele dag en we hadden allemaal fietsen met versnellingen. En je kan daar ook een elektrische fiets huren voor maar €17,50 per dag. Mocht je ook een fiets willen huren, wij hadden hem gehuurd bij Co van Beek (een klein stukje lopen vanaf het station).  Tegenover de fietsverhuur zit trouwens ook een hele leuke speelgoedwinkel Pim’s Olifant met duurzaam speelgoed.

  Utrecht fietsverhuur Utrecht fietsenverhuur Utrecht fietsenverhuur

Als eerste fietsten we naar het winkeltje Zinin net buiten het centrum. Een erg leuke cadeau winkel, waar je heel leuk kan rond kijken naar alle diverse artikelen die ze hebben. Ze hebben onder andere veel verschillende theetjes, diverse keukenartikelen en leuke broodtrommeltjes.

Utrecht winkeltjeUtrecht winkeltje Utrecht winkeltje Utrecht winkeltje

Tegenover het winkeltje zit Broodnodig, een klein en sfeervol tentje. Daar heb we lekker wat koffie en thee gedronken met wat lekkers. Ik had gekozen voor een cappuccino met een chocolate chipkoekje.

Utrecht broodnodig Utrecht broodnodig

Nadat we een aantal winkeltjes hadden bezocht zijn we gaan lunchen bij Vlaamsch broodhuys. Daar was vooraf al geregeld dat we een plateau kregen met diverse soorten beleg en verschillende soorten boterhammen. Waar je wel op moet letten als hier heen gaat is dat je niet met cash kan betalen. Er is namelijk geen kassa aanwezig en je kan hierdoor alleen pinnen.

Utrecht vlaamsch broodhuysUtrecht vlaamsch broodhuysUtrecht vlaamsch broodhuys

Na de lunch zijn we op de fiets gestapt om langs wat leuke bezienswaardigheden van Utrecht te fietsen. Hierbij kwamen we de Sint Maarten parade. Om 18 uur zou de lampionnen en lichtensculpturen parade zijn, die hebben we niet gezien. Maar op het plein van het Museum Catharijneconvent waren ook nog wat activiteiten te doen. Zo waren er twee kop van Jut, eentje voor kinderen en eentje voor volwassen. Je kon bij een deur aanbellen voor sint maarten. Er deden twee dames de deur open die een sint maartenliedje zongen en snoepjes uitdeelden.  En er werden kleine stukjes pannenkoeken uitgedeeld. Tevens was er een museum waar je nog meer over Sint Maarten kon zien en lezen maar daar zijn we niet heen gegaan. Erg leuk om met kleine kinderen heen te gaan. En zeker om naar de parade te gaan kijken.

Na nog wat te hebben rond gefietst, hebben we de fietsen even neergezet en zijn we de binnenstad ingegaan. Daar kwam we bij Dille en Kamille. Ik moet zeggen dat ik er nog nooit binnen was geweest terwijl deze winkel bij mij ook in de buurt zit. Maar dit is wel een erg leuke winkel. Ik heb hier een BIO kruidnotenmix gekocht voor €3,95. Zodra de Sint een paar dagen in het land is, ga ik namelijk met zoonlief voor het eerst samen kruidnoten bakken. Hoe het bakken zal gaan en hoe ze zullen smaken, lees je binnenkort in een blog. Voor de rest zijn we nog wat winkeltjes in geweest maar heb ik niks gekocht. Na al het shoppen hebben we de fietsen weer teruggebracht en zijn we ergens wat gaan drinken.

Om de dag goed af te sluiten zijn we in een restaurant gaan eten en daarna met de trein weer naar huis. Het was een heerlijke dag met vriendinnen. En ook een keertje fijn dat je nergens over na hoeft te denken omdat alles goed gereld was.

Gaan jullie ook weleens met vriendinnen op pad? En zo ja plannen jullie het dan met z’n allen of is er dan eentje van de groep die alles regelt?

2 gedachten over “Dagje Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.