Campina boerderijdagen 2016

Maandag 16 mei 2016 stellen diverse boerderijen zich weer open voor de Campina Boerderijdagen. Op 6 mei 2016 was er ook een Campina boerderij dag. Wij bezochten toen de boerderij van Familie van den Berg-Gille in Schipluiden.

Voor mijn zoontje was dit de eerste keer op een boerderij. We zijn weleens op een kinderboerderij geweest maar ja een echte boerderij bezichtigen hadden we nog nooit eerder gedaan. Toen ik zag dat de Campina Boerderijdagen er weer waren wilde ik gelijk een kijkje gaan nemen. Er waren diverse boerderijen die zich deze dag openstelde. Voor ons was de boerderij in Schipluiden het dichtste bij.

Eenmaal op de boerderij aangekomen mocht je in de stallen kijken, kon je de koeien aaien. En stond er een trekker waar je op kon gaan zitten. Dat is voor zijn klein mannetje natuurlijk iets heel magisch.

Boerderijdagen koe aaien

Maar dat was nog niet alles, er waren diverse activiteiten georganiseerd op de boerderij:

  • Boeren stormbaan
  • Koe melken
  • Zuivel bar
  • Skippy koe
  • Schminken
  • Boerderij rondleiding
  • Melkbus heffen
  • Voor jou van de boer

Mijn zoontje vond het koe melken toch wel het leukste van deze activiteiten. De Skippy koe route leek iets lastiger dan verwacht. Dus hij kwam uiteindelijk niet zo heel ver. Ook hebben we niet alle activiteiten gedaan. Dus wie weet gaan we die volgend jaar wel doen.

Boerderijdagen Koemelken Boerderijdagen skippy koe

boerderijdagen Boerderijdagen zuivelbar

En we gingen ook niet met legen handen naar huis. Mijn zoontje kreeg namelijk een mooie medaille die hij vol trots heeft gedragen. De melkhulp diploma werd al snel in mijn handen gedrukt. Ook kregen we nog een pakje met koetjes kaas. Leuk voor kinderen op de boterham die kaas lusten. Mijn zoontje lust geen kaas, maar wel tosti en pizza. Maar daar zit natuurlijk geen kaas op ; ).

Boerderijdagen presentje

Wij vonden het heel erg leuk om even een kijkje te nemen op de boerderij.

Wil je ook een kijkje nemen op een boerderij? Kijk dan hier welke boerderijen je in 2017 kunt bezoeken: https://www.campina.nl/boerderijdagen2017

 

 

2 gedachten over “Campina boerderijdagen 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.