Boekenweek bloghop

Vandaag is de start van de eerste Boekenweek bloghop. Samen met 17 andere bloggers geven wij op elke blog een boek weg. Op elke blog vind je een uniek verhaal en maak je kans op leuke prijzen. Je kunt van blog naar blog hoppen. Jullie kunnen de bloghop beginnen vanaf mijn blog en zo nieuwe blogs ontdekken. Maar misschien hebben jullie al diverse blogs achter jullie gelaten en zijn jullie via de blog van Ellen van Mamascrapelle op mijn blog gekomen. Zij als beginnend kleuterjuf weet als geen ander hoe belangrijk lezen en voorlezen kan zijn. Zit je kind in groep 3 of nog niet dan zou ik zeker een kijkje nemen bij haar winactie. Zij geeft namelijk een pakket weg met 2 AVI E3 boekjes.

Bijna elke avond lees ik mijn zoon voor en regelmatig leest hij mij ook een verhaaltje of mopje voor. Mooi om te zien dat hij steeds meer en grotere woorden kan lezen. Mijn zoon zit in groep 3, daar merk je hoe belangrijk letters worden. Ze hebben pas op school het letterfeest gehad waarbij ze een letterdiploma hebben gekregen. Een mijlpaal voor een kind in groep 3. Voor mij gaat het lezen van woorden automatisch. Maar bij een beginnende lezen kom je er pas achter hoe lastig sommige woorden zijn. En zeker als je die lettercombinaties voor de eerste keer ziet. Gelukkig gaat hij het lezen steeds een beetje leuker vinden. Elke woensdag mag hij in de school bibliotheek zelf drie boeken uitkiezen. Eentje voor in zijn laadje op school en twee voor thuis. Soms haalt hij een boek voor mij om voor te lezen en een andere keer haalt hij een boek om zelf te lezen. Momenteel vindt hij heel leuk om moppenboekjes te lezen. Met een moppenboek leest hij zo een aantal moppen en vindt hij het ook leuk om te lezen. Zijn juf geeft dan ook het advies om naar een kind te kijken wat het leuk vindt om te lezen. Welk onderwerp vindt hij/zij leuk, kies zo de boeken samen over uit. Om zo te zorgen dat je kind lezen leuk vindt of leuker gaat vinden.

Op mijn blog kun je twee boeken winnen. Namelijk het boek Een spook in de wc van Pamela Butchart en het boek Koning van Katoren van Jan Terlouw. Wij hebben ze zelf nog niet gelezen. Maar het boek Een spook in de wc heeft drie vlot geschreven humoristische en spannende schoolverhalen met grappige illustraties die de emoties van de kinderen en leerkrachten goed weergeven. Het boek heeft een leeftijd advies van 7-9 jaar.

Het boek Koning van Katoren van Jan Terlouw is een klassieker. Deze is week opnieuw uitgebracht via de leuke actie Geef een boek cadeau. Waardoor je voor een klein bedrag een mooi boek kan kopen en/of weggeven.

boekenweek

Winactie

Ik mag een van jullie blij maken met dit boekenpakket. Wat moet je doen om hierop kans te maken:

 • Laat in een reactie weten hier of op facebook dat je mee doet.
 • Saskia’s wereld facebookpagina een like geven wordt gewaardeerd.
 • Delen op facebook of twitter is lief maar niet verplicht om kans te maken.

Winactie loopt (net zoals de Boekenweek) tot en met 15 maart

Gefeliciteerd Nienke! Jij hebt de boeken gewonnen!

Hoppen jullie weer door?

De volgende in deze bloghop is Wendy van Wendy’s Leven. Een blog van een moeder met twee zoons. Waar ook je een heel leuk boek kunt winnen. Succes allemaal in deze bloghop, wie weet kan je kind binnenkort weer een leuk nieuw boek gaan lezen of voorgelezen worden.

47 gedachten over “Boekenweek bloghop

 1. Leuk, Koning van Katoren hebben wij al thuis (deze klassieker hoort wat mij betreft bij de opvoeding) maar zouden we iemand anders heel blij mee maken. Mijn dochter zegt net dat een spook in de wc wil lezen.

 2. Een spook in de wc lijkt me heel leuk voor mijn dochter van 7. Koning van Katoren is al in huis, maar die vindt ook vast een goed thuis, bijvoorbeeld in de klassenbieb van mijn oudste, mag ze haar juf en meester blij maken.

 3. Heel graag doe ik mee voor mijn kleinzoon, die een enorme boekenwurm is.
  Hij verslindt boeken sinds hij goed kan lezen.
  Deze leuke boeken vindt hij vast geweldig, vooral het boek: Koning van Katoren.
  Ik heb geen facebook, maar heb geliked en geloved op Bloglovin.

 4. Het eerste boek is leuk voor de overblijfkindjes en onze kleindochter en het andere boek zou te gek zijn voor de klassen bieb van de klas waar mijn zoon leerkracht van is, Hij heeft dit biebje zelf bedacht en ingericht en koopt de boeken ook zelf. Dit is een leuke aanvulling

 5. Ik zou deze boeken heel graag winnen voor mijn meisje. Ze leest goed maar het tempo blijft achter dus ze moet meters maken. Het spoken boek 📖 is ècht in haar straatje en Koning van Katoren ken ik natuurlijk nog van vroeger, dat lees ik haar graag voor.

 6. Ik doe graag mee met de actie voor het leesplein bij ons op school. Twee mooie boeken, een waardevolle aanvulling van de collectie.

 7. Ik doe graag mee, vooral voor het spokenboek want ik kocht het andere boek zelf ook tijdens de “geef een boek cadeau” actie, maar dan geef ik die gewoon als geschenk he :p

 8. Wat ontzettend leuk is deze boekenbloghop, ik doe maar wat graag mee voor dit super leuke boekenpakket. Hiermee kan ik mijn kleinkind echt super blij mee maken, dat wordt weer echt genieten voor hem bij het zien van zo mooi boek!!

 9. Wat een geweldige boekenpakket voor mijn 2 lieve kleindochters, kunnen ze weer lekker lezen als ze hier logeren! 🙂

 10. Leuk zo’n bloghop! Ik doe graag mee voor mijn zoon die het boek ‘een spook in de wc’ vast graag wil lezen. De andere is een echte klassieker die niet mag ontbreken.

 11. Koning van Katoren heb ik zelf gelezen toen ik jong was. Die zou ik graag aan mijn beginnende puber willen geven. Het andere boek komt goed van pas voor mijn jongste.
  Ik doe dus graag mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.