Blogboot in Giethoorn

Twee weken geleden ging ik met 10 andere bloggers de boot in. Deze blogboot was georganiseerd door Marstyle. We hadden echt heel veel geluk met het weer. Het was heerlijk weer om een rondje te varen door Giethoorn. Ik was er zelf nog nooit geweest (of toen ik klein was en dan kan ik het me niet meer herinneren). Het was voor mij een stukje rijden maar na 2 uur stond ik in Giethoorn.

Vorige week was het heerlijk weer, zonnig en warm. Hoe anders is het nu, koud en nat. Nu is het wel goed weer om met mijn nieuwe Tofvels aan mijn voeten dit bericht te typen. De verwarming laat ik voorlopig nog even uit en zo blijven mijn voeten toch heerlijk warm. En dat terwijl ik vorige week maandag nog dacht voorlopig de Tofvels nog niet aan zou hoeven te doen vanwege de kou. Zo snel kan het dan toch echt herfstachtig weer worden.

Giethoorn

Om 10 uur hadden we ons verzameld bij de opstapplaats van de boten in Giethoorn. Giethoorn was heel makkelijk te bereiken (met de auto, openbaar vervoer weet ik zo niet) en heeft nog een groot voordeel namelijk gratis parkeren. We waren snel compleet en kon de boottocht beginnen. Vanaf het water kun je de mooie huizen zien. En de leuke bruggetjes die over het water gaan zodat de huizen bereikbaar zijn.

Wil je zelf ook met een bootje door Giethoorn varen? Voor de bootjes die je hier kunt huren heb je geen vaarbewijs nodig. En kun je op je gemak zelf al het moois van Giethoorn bekijken bij Giethoorn bootje huren.

Alka

Marguerita vertelde ons over de eerste Basische deodorant van Alka. Een vegan deodorant die de verzuring van de huid en de groei van de geur-veroorzakende bacteriën tegen gaat. De deodorant bindt de kwalijke vetzuren en zet ze om in geurloze zouten, zodat de geur direct geneutraliseerd wordt. Ik heb deze deodorant zelf nog al een aantal dagen geprobeerd. In het begin is de deodorant nog een beetje hard. Maar na een paar keer gebruiken smeert hij fijn. En het allerbelangrijkste is dat ik na gebruik van de deodorant aan het einde van de dag niet stonk.

Sockwell sokken

Sockwell sokken is een compressiesok. Voor diverse fases in je leven en diverse activiteiten hebben ze een passende sok. Aantrekken gaat wel even anders dan dat ik gewend ben met een “normale” sok. Door het verkeerd aantrekken heb je namelijk de kans dat de sok minder lang meegaat. Vandaar dat er op hun site ook een filmpje staat met een aantrekinstructie. Ik ga binnenkort de lage wandelsokken van Sockwell uitproberen. Ik ben dan ook erg benieuwd of ik door deze sokken minder blaren krijg. Ik heb namelijk heel snel blaren ondanks dat ik al meerdere keren de Nijmeegse vierdaagse heb gelopen. Pas heb ik nieuwe wandelschoenen gekocht en met deze sokken kan het trainen gaan beginnen. Ik hoop dat ook volgende jaar (als het qua trainen gaat lukken) volgend jaar weer de Nijmeegse vierdaagse te gaan wandelen. En als het goed gaat op de wandelsokken van Sockwell. Na het uitgebreid testen zul je meer op mijn site lezen over de sokken en mijn voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse.

Tofvel

Tofvel komt van de aan de naam door de pantoffel. Deze is echt ideaal voor de komende winter. De verwarming een graadje lager en lekker een Tofvel aan je voeten. Het nieuwste model heeft een lusje op de achterkant zodat deze nog makkelijker aan gaat. Ook kun je zien wie hem heeft gemaakt. Elke Tofvel wordt handgemaakt door een werknemer uit Nepal. Elke werknemer mag zijn of haar eigen signatuur op de Tofvel zetten. Ze kiezen hun eigen kleur garen en patroon.

Hotel brasserie de Pergola

Na afloop van de boottocht gingen we wat drinken en eten bij Hotel Brasserie De Pergola. Heerlijk om even (bij) te kletsen. Ik had gekozen voor een broodje met brie. Deze was echt heerlijk.

Ik heb echt een heerlijke dag gehad in Giethoorn. Jammer dat ik niet langer kon blijven. Ik had er graag nog wat rondgelopen. Ik moest op tijd terug om mijn zoon van school te halen en we hadden een kennismakinggesprek met de juf. Volgende keer zal ik ervoor zorg dat mijn zoon na school onder de pannen is. Zodat ik nog wat langer kan genieten van het mooie Giethoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.