decembertips

Besparen op de december aankopen

December klinkt nog heel ver weg. De kinderen zitten pas net weer op school. Maar voor je het weet is de Sint weer in het land en heb je daarna weer de kerstboom in de woonkamer staan. Ik vind het altijd een leuke en gezellige tijd. Maar het is wel altijd een aanslag op mijn budget. Daarom probeer ik op verschillende manieren te besparen en te sparen.

Sparen en spaarzegels

Omdat het zo’n aanslag op mijn budget is heb ik een spaarpotje gemaakt voor de december aankopen. Elke maand stop ik daar wat geld in. Door het elke maand apart te zetten, zit het gewoon bij de “vaste lasten”. Ook neem ik bij de Albert Heijn en de Plus koopzegels. Deze gebruik ik meestal voor onze verjaardagen in mei en juni. Maar soms ook voor de december periode. Zo spaar je ongemerkt toch een extraatje voor de duurdere maanden.

Tweedehands speelgoed/boeken

Via een verkooppagina van Facebook kwam ik een hele set met strijkkralen en diverse strijkplaatjes voor maar €5,- . In een van de potten zag ik dat er veel glitterkralen in zaten. En laat dat nu net op het lijstje staan van mijn zoon. Ik heb bij SowLow een vakkendoos gekocht. En zo ben ik terwijl hij heerlijk lag te slapen de strijkkralen gaan verdelen over de diverse vakken.

Zo heb ik dus voor een leuke prijs een cadeau van zijn wensenlijstje kunnen afstrepen.

Ook bij de kringloop ben ik laatst goed geslaagd. Zo waren alle kinderleesboeken maar voor €0,25 en ze zagen er nog goed uit. Dus ik heb daar een aantal van gekocht en voor mezelf een kookboek voor maar €0,50.

Aanbiedingen

Ik houd nu al de aanbiedingen in de gaten. Voor twee schoencadeautjes ben ik al geslaagd. Zo heb ik bij de Kruidvat al twee Lego polybags gekocht voor €1,99 (bij inlevering van Kruidvat punten).

Winacties

Regelmatig zijn er leuke winacties online. Ook zo hoop ik wat cadeautjes te kunnen verzamelen voor mijn zoon maar ook voor mijn nichtje (dit wordt haar eerste keer Sinterklaas) voor in de zak. Ik heb bijvoorbeeld al een heel leuk cadeau gewonnen voor mijn zoon namelijk een WowWee Fingerlings Sam via Website4mama.

Ik heb een overzicht gemaakt met diverse sites waar je elke week of maand leuke prijzen kunt winnen. Namelijk op de winacties van sites. Wie weet ben je wel een van de gelukkige.

Schoentjes zetten in de winkels

Straks als de Sint eenmaal in het land kun je in diverse winkels je schoentje zetten. Heel erg leuk om te doen. Zo hebben we vorig naar bij de Intratuin een middagje stoomboot geknutseld bij het ophalen zat er een vetplantje in met strooigoed en een bon om bij het kraampje buiten een oliebol op te halen.

Hebben jullie nog handige december besparingstips?

11 gedachten over “Besparen op de december aankopen

  1. Ik begin wel nu ook al met cadeaus kopen, juist omdat de jongens deze tijd ook nog jarig zijn en als ik dan iets zie, koop ik het alvast. Verder vind ik jouw artikel heel volledig, hier ook zegeltjes die ik bewaar ( meestal in de decembermaand zo rond de kerst lever ik er een paar in).

  2. wij vieren geen sinterklaas meer en om eerlijk te zijn besparen wij niet in december…eigenlijk helemaal niet #oeps. ik koop in december alle kado’s voor de kerst. iets nu kopen en weg zetten voor de kerst heeft hier weinig zin haahh. mits er iets besteld moet worden wat een lange levertijd heeft ja dan ga ik eerder op zoek

  3. Ja, wij gaan dit jaar voor de vier cadeautjesregel. Letterlijk vier cadeaus. T is eigenlijk belachelijk wat we jaarlijks kopen en met hoe weinig ze écht genieten. En vermoed dat het bij meer mensen zo is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.