Basisschool eetmomentje tips?!

Mijn zoontje heeft nu al weer schoolvakantie. Zijn eerste 5 weken school zitten er al op. Bij naar school gaan horen natuurlijk eetmomentjes. En ja wat moet je nu een kind te eten meegeven naar school. Mijn zoontje heeft twee eetmomentjes. Hierbij krijgt hij elke keer 15 minuten om het op te eten en te drinken. Dus echt veel meegeven gaat niet.  En het mag ook maar één ding per keer zijn. Dus niet een stukje brood en een stukje fruit. Ik vond het zelf erg lastig vandaar heb ik het ook even aan vriendinnen gevraagd wat zij meegaven naar school.

Door school wordt wel verwacht dat je een gezond eetmomentje meegeeft. Natuurlijk wil ik dat ook aan mijn zoontje geven. Alleen soms wil ik hem ook wel eens verwennen met wat ongezonds. Zo heb ik al een keertje een donut aan hem meegegeven op vrijdag. Niet gezond maar hij was er heel erg blij mee en voor een keertje vind ik het zelf wel kunnen.

Van  vriendinnen kreeg ik deze tips:

 • fruit (druiven, partjes mandarijn, stukjes appel)
 • groenten (schijfjes komkommer, kleine tomaatjes)
 • beker ranja
 • klein flesje water
 • drinkfles met Slimpie siroop

Altijd makkelijk als je al vriendinnen in je omgeving hebt met schoolgaande kinderen hebben.

DSC_9342 DSC_9337 20160616_050845066_iOS

Dit is wat wij naar school hebben meegegeven:

Voor het eerste eetmomentje en drinken:

 • fruit (appel, banaan, druiven of blauwe besjes)
 • boterham (dit zeker als hij ’s ochtend niks wil eten)
 • Nom Nom kids knijpfruit
 • vaak gewoon zijn pop-up fles gevuld met water

Bij het tweede eetmomentje en drinken:

 • krentenbol
 • koek
 • fruit (appel, banaan, druiven of blauwe besjes)
 • Nom Nom kids knijpfruit
 • een pakje drinken, Wickie zonder suiker.
 • pop-up fles met water

Om het nog een beetje meer af te wisselen in het nieuwe schooljaar kan ik wel jullie hulp gebruiken. Wat geef jij je kind(eren) mee naar school? Heb je nog tips voor mij?

3 gedachten over “Basisschool eetmomentje tips?!

 1. Ik moet bekennen dat ik het niet zo spannend maak, meestal krijgen ze fruit en wat ranja of water mee. En dan komt het fruit regelmatig (gedeeltelijk) weer terug. Hier eten ze dat als ze pauze hebben en ook mogen buiten spelen. Tja, het spelen wint het dan vaak van het fruit. 🙂

 2. Ik geef mijn zoontje ook vaak wat stukjes gedroogd fruit (dadels, abrikozen, pruimen, appel) mee of een paar (gekraakte) walnoten. Rozijntjes kunnen natuurlijk ook. Of een rijstewafel.
  Verder ben ik zelf kleuterjuf en het valt op dat de meeste kinderen gewoon fruit of groenten mee hebben naar school. Maar weinig kinderen krijgen koek mee.

  • Wat een goede tips! Ik had eigenlijk wel verwacht dat meer kinderen een koek mee zouden krijgen. Leuk om te weten dat dit dus niet zo is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.