Al 8 jaar gestopt met roken

Ja ik kan het me haast niet meer voorstellen hoe het is om te roken . Maar wat ben ik blij dat ik deze dag, 8 jaar geleden gestopt ben. Natuurlijk heeft het mij veel geld bespaard. Maar dat is gewoon ergens anders aan op gegaan. Ik heb het niet apart gezet. In het begin trakteerde ik mezelf op een behandeling bij de schoonheidsspecialist.

Jaren hiervoor had ik al meer pogingen gedaan om te stoppen met roken. Meestal wilde ik dan stoppen voor het geld. Maar ja elke keer hield ik het niet lang vol. Om te stoppen heb ik geen pleisters, kauwgoms of iets gebruikt. Pure wilskracht en regelmatig tegen mezelf gezegd dat ik er klaar mee was. Het voordeel was dat er al niet gerookt werd in mijn auto. Een paar jaar daarvoor hadden we een andere auto gekocht en afgesproken dat we daar niet in gingen roken.

Ik zou eigenlijk samen met mijn vriend stoppen met roken. Maar bij hem ging het iets minder succesvol. Ik kwam thuis van het werk en hij vroeg hoe het stoppen was gegaan. Ik zei goed en bij jouw? Ja bij mij ook, ik heb maar drie sigaretten gerookt. Niet veel later zatten we op de bank en mijn vriend aan de ene kant en een andere vriend aan de andere kant te roken. Dit ging hem zo niet worden voor mij. Dus het roken werd verplaatst naar de keuken. Na de geboorte van ons zoontje mocht er alleen nog op het balkon gerookt worden.
Ik ben zo blij dat ik niet meer hoef na te denken of ik nog wel genoeg sigaretten heb. En als ik niet genoeg had of waar ik ze dan nog snel even kon halen.

Natuurlijk heb ik het nog een lange tijd moeilijk gehad. Toen we op vakantie waren in juli had ik het nog moeilijk. Ik had wat gedronken en we zaten gezellig op een terras met een ander stel die we daar hadden leren kennen. Ik had zo’n zin in een sigaret dat ik er eentje heb aangestoken. Heel stom natuurlijk maar voor mij was dit achteraf gezien heel goed. Ik vond de sigaret heel vies en heb hem na één hijs weer uitgemaakt. En hierna heb ik nooit meer de behoefte gehad in een sigaret omdat in mijn hoofd die sigaret niet meer lekker was maar vies. Ik heb hiermee veel geluk gehad. Want als ik hem wel lekker had gevonden dan weet ik niet of ik het had kunnen houden bij één sigaret.

Elk jaar schrijf ik in mijn agenda bij deze datum zoveel jaar rookvrij. Omdat ik vind dat ik daar nog steeds trots op mag zijn.

Roken acht jaar rookvrij

Hebben jullie gerookt? En wanneer was voor jullie het moment om te stoppen?

Een gedachte over “Al 8 jaar gestopt met roken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.